Merijn Zeeman hoopt antwoorden te vinden bij Erik ten Hag: 'Ben onlangs weer bij hem in Manchester geweest'

Merijn Zeeman krijgt volgend jaar bij Jumbo-Visma met een luxeprobleem te maken en ging bij een verrassende naam op zoek naar een oplossing: Erik ten Hag.

Tour de France 2022 stage 10

Merijn Zeeman en zijn Jumbo-Visma kenden met de Tourzege en vele andere mooie prestaties een fantastisch jaar - het was de meest succesvolle wielerploeg van het afgelopen seizoen.

Voor de Tourtactiek die uiteindelijk winnend bleek, kwam Zeeman eerder al met een verrassende naam die hem daarbij had geholpen. Niemand minder dan toenmalig Ajax-trainer en huidig Manchester United-trainer Erik ten Hag. De sportief directeur van de Nederlandse ploeg haalde nuttige inzichten uit een bezoek aan Ten Hag.

Het smaakte naar meer. Want Zeeman is recentelijk weer op bezoek geweest bij de voetbaltrainer. "Ik ben onlangs weer bij hem in Manchester geweest", zegt hij tegen Wielerflits en Helden Magazine.

Ditmaal had het bezoek een iets andere reden. Doordat de ploeg steeds sterker wordt, heeft Zeeman voor 2023 te maken met een luxeprobleem waarmee ook Ten Hag te kampen heeft. Hoe houd je al die vedettes tevreden? Nu lukt Ten Hag dat niet helemaal met Cristiano Ronaldo, maar dat is een verhaal apart..

Bovendien zijn wielrenners ook geen voetballers, qua gedrag. Maar toch, met de komst van Dylan van Baarle en Wilco Kelderman zal Zeeman een nog lastigere puzzel moeten leggen qua selecties voor onder andere de grote rondes.

"Omdat Erik ten Hag daar bij Ajax ook mee te maken had en nu heeft hij dat ook bij United, heb ik hierover met hem gesproken. Hoe ga je als coach om met spelers die alles hebben gewonnen en ineens op de bank komen? Vroeger moesten sporters dat maar accepteren. Er was toen minder oog voor de menselijke aanpak, dat past niet in deze tijd, vind ik."

Achtergrond
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2022