De 5 grootste transfers van het wielerjaar 2023

Ieder jaar zoeken wielrenners hun heil bij een andere ploeg. Dit zijn volgens ons de vijf grootste transfers voor het wielerjaar 2023.

La Vuelta ciclista a Espana 22-20

Richard Carapaz (EF Education-EasyPost)

Hij zit misschien net onder de absolute top, maar pak Richard Carapaz zijn erelijst erbij en je beseft dat de Ecuadoriaan geen gewone is. Iemand op wie ze bij EF Education-EasyPost kunnen bouwen. De olympisch kampioen is in tegenstelling tot bij INEOS Grenadiers de onbetwiste kopman. Carapaz hoopt voor een klassement te gaan in de Tour de France.

Tim Merlier (Soudal Quick-Step)

Bij Alpecin-Deceuninck is Tim Merlier uitgegroeid tot topper, maar bij de ploeg van de Roodhooftjes hebben ze met Jasper Philipsen nóg een snelle man. Het vertrek van Merlier opende bovendien deuren voor extra klassiekerrenners. Bij Soudal Quick-Step konden ze nog wel een sprinter gebruiken na het vertrek van Mark Cavendish.

Dylan van Baarle (Team Jumbo-Visma)

Team Jumbo-Visma wordt er ieder jaar een beetje sterker op en daar is dit jaar geen uitzondering op. Met Dylan van Baarle hebben ze een alleskunner binnengehaald die de ploeg zowel in de klassiekers als in de grote rondes versterkt.

Adam Yates (UAE Team Emirates)

Bij UAE Team Emirates willen ze voorkomen dat Tadej Pogacar in de Tour de France wéér moet opboksen tegen een overmacht aan renners van Team Jumbo-Visma. Met João Almeida en Juan Ayuso hadden ze al renners naast Pogacar in de gelederen die top 5 kunnen rijden in een grote ronde. Maar met Adam Yates is er nog een topper bijgekomen.

Jay Vine (UAE Team Emirates)

Naast Yates heeft UAE Team Emirates ook Jay Vine vastgelegd. Een type renner zoals Sepp Kuss is bij Team Jumbo-Visma. Een topklimmer, maar het is nog afwachten of hij veelzijdig genoeg is om klassementen te rijden in grote rondes. Hoe dan ook is Vine een uitstekende kracht om Pogacar en/of Ayuso, Almeida en Yates bij te staan in het hooggebergte.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2022