HomeMagazineInterview | Dylan van Baarle: 'Zowel voor als na Roubaix is aan...

Interview | Dylan van Baarle: ‘Zowel voor als na Roubaix is aan Wout van Aert gevraagd of hij mijn komst zag zitten’

De tandem Wout van Aert en Dylan van Baarle zal gevreesd worden. De Nederlander keek met Wieler Revue vooruit op de samenwerking.

Van Aert is de onbetwiste kopman in een klassiekerploeg waarvan Tiesj Benoot en Christophe Laporte elders ook kopman zouden kunnen zijn. Met de toevoeging van Van Baarle heeft Team Jumbo-Visma het sterrenensemble voor het voorjaar weer verder uitgebreid.

Van Baarle in gesprek met Wieler Revue: “Natuurlijk is er met Wout gesproken of hij mijn komst zag zitten. Voor Parijs-Roubaix en erna. Dat zag hij. Ik denk dat we elkaar sterker maken. We moeten met meerdere jongens in de finale komen en van daaruit het spelletje spelen. Het vergroot ons beider kansen en vooral die van de ploeg. Nu zal Wout niet telkens zelf hoeven reageren als er door andere renners wordt aangevallen.”

Jongens als Laporte en Benoot waren bij hun vorige ploegen al steengoede renner, maar bij Team Jumbo-Visma is hun niveau nog twee stappen omhooggegaan. Het is ook wat Van Baarle voor ogen heeft. “Ja, ik verwacht bij Jumbo-Visma nóg een stap te gaan zetten in mijn ontwikkeling. In 2019 vertelde ik in Wieler Revue dat ik nog niet wist waar mijn limieten zouden liggen en dat hoop ik nog steeds niet te weten.”

“Ik denk dat er nog wel iets bij kan, want dat is juist ook een van de redenen geweest om voor Jumbo-Visma te kiezen. Ik ga ervan uit dat ik het uiterste nog niet uit mijn kwaliteiten heb gehaald. Pas over drie jaar kunnen we zeggen wat de transfer me gebracht heeft, maar ik heb in elk geval veel zin om na mijn vakantie aan dit nieuwe avontuur te beginnen.”

Het gehele interview met Dylan van Baarle, waarin hij onder meer praat over de totstandkoming van de transfer, zijn zege in Parijs-Roubaix en de jaren bij INEOS Grenadiers, is binnenkort te lezen in de Wieler Revue eindejaarsspecial.

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Column | De dag dat Leo van Vliet harder juichte dan Mathieu van der Poel zelf

Leo van Vliet kondigde aan dat hij vanaf 2026 niet langer als koersdirecteur van...

Dit zijn de 7 mooiste klimmetjes van Zuid-Limburg (+ een bonusklim)

Dit zijn volgens ons de 7 mooiste beklimmingen die er in Zuid-Limburg te vinden zijn. En nee, de Cauberg staat er niet tussen!

Eddy Merckx weer thuis na spoedoperatie aan darmtorsie

Het Laatste Nieuws meldt dat Eddy Merckx in de nacht van 26 maart met...

Philipsen praat nog met deze drie teams: ‘Hij krijgt nog één week om te beslissen’

Jasper Philipsen is dit seizoen einde contract bij Alpecin-Deceuninck. Zijn contract bij de gebroeders...

Meer zoals dit

Taco van der Hoorn, een jaar zonder koers: ‘Het doet pijn, twijfel soms of het nog helemaal goedkomt’

Vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen lag-ie er opeens bij. Hij wilde uitwijken...

Oliver Naesen had jarenlang last van opmerkelijke allergie: ‘Vorig jaar 40 keer ziek geweest’

Oliver Naesen reed in 2023 een barslecht seizoen en degradeerde afgelopen winter van kopman...

Benoit Cosnefroy denkt Van der Poel te kunnen kloppen in Amstel: ‘Toen ik tweede werd, zat Mathieu toch ook in de kopgroep?’

Benoit Cosnefroy won gisteren na een spannende finale waarin Marijn van den Berg van...