Interview | Dylan van Baarle: 'Zowel voor als na Roubaix is aan Wout van Aert gevraagd of hij mijn komst zag zitten'

De tandem Wout van Aert en Dylan van Baarle zal gevreesd worden. De Nederlander keek met Wieler Revue vooruit op de samenwerking.

Paris-Roubaix Elite 2022

Van Aert is de onbetwiste kopman in een klassiekerploeg waarvan Tiesj Benoot en Christophe Laporte elders ook kopman zouden kunnen zijn. Met de toevoeging van Van Baarle heeft Team Jumbo-Visma het sterrenensemble voor het voorjaar weer verder uitgebreid.

Van Baarle in gesprek met Wieler Revue: "Natuurlijk is er met Wout gesproken of hij mijn komst zag zitten. Voor Parijs-Roubaix en erna. Dat zag hij. Ik denk dat we elkaar sterker maken. We moeten met meerdere jongens in de finale komen en van daaruit het spelletje spelen. Het vergroot ons beider kansen en vooral die van de ploeg. Nu zal Wout niet telkens zelf hoeven reageren als er door andere renners wordt aangevallen.”

Jongens als Laporte en Benoot waren bij hun vorige ploegen al steengoede renner, maar bij Team Jumbo-Visma is hun niveau nog twee stappen omhooggegaan. Het is ook wat Van Baarle voor ogen heeft. "Ja, ik verwacht bij Jumbo-Visma nóg een stap te gaan zetten in mijn ontwikkeling. In 2019 vertelde ik in Wieler Revue dat ik nog niet wist waar mijn limieten zouden liggen en dat hoop ik nog steeds niet te weten."

"Ik denk dat er nog wel iets bij kan, want dat is juist ook een van de redenen geweest om voor Jumbo-Visma te kiezen. Ik ga ervan uit dat ik het uiterste nog niet uit mijn kwaliteiten heb gehaald. Pas over drie jaar kunnen we zeggen wat de transfer me gebracht heeft, maar ik heb in elk geval veel zin om na mijn vakantie aan dit nieuwe avontuur te beginnen."

Het gehele interview met Dylan van Baarle, waarin hij onder meer praat over de totstandkoming van de transfer, zijn zege in Parijs-Roubaix en de jaren bij INEOS Grenadiers, is binnenkort te lezen in de Wieler Revue eindejaarsspecial.

Magazine
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022