Davide Rebellin komt op de fiets om het leven bij verkeersongeluk

Zeer triest nieuws over Davide Rebellin, die op 51-jarige leeftijd om het leven is gekomen.

Italian national championships Road elite men 2022

Wielerveteraan Davide Rebellin is om het leven gekomen bij een noodlottig verkeersongeval. De 51-jarige Italiaan werd tijdens een fietstochtje aangereden door een vrachtwagen en liet daarbij het leven.

Het ongeval vond woensdagmiddag plaats in Montebello Vicentino, vlakbij de stad Vicenza, die op zijn beurt weer gelegen is tussen Venetie en het Gardameer. De vrachtwagen zou zijn doorgereden na het ongeluk en de politie is nu op zoek naar de bestuurder en de truck.

Rebellin ging onlangs met wielerpensioen na een zeer lange profcarrière die direct begon na de Olympische Spelen van 1992. In die dertig jaar als profrenner won hij onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl.

Veel ploegen deelden al hun leedwezen op Twitter. Ook renners en ex-renners lieten van zich hoor. Zo stuurde zijn concurrent in de jaren '90 en '00 Michael Boogerd een tweet. Ook Jumbo-Visma zegt op Twitter diep geschokt te zijn over het nieuws en wenst zijn familie en het Italiaanse peloton sterkte.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2022