Video | Trainingsbeest Bernal in apocalyptische regen achter de brommer aan het afzien

Egan Bernal doet er alles aan om in 2023 weer sterk terug te komen. En met alles bedoelen we in dit geval een soort zondvloed trotseren!

Duitsland Tour proloog

Egan Bernal pakte na zijn verschrikkelijke crash bovenop een bus, waarbij hij bijna alles brak wat er te breken viel in ene menselijk lichaam, nog een klein restje mee van het seizoen 2022. Zo kwam hij onder meer aan de start in de Ronde van Duitsland.

Maar de Colombiaan van INEOS Grenadiers wil er in 2023 weer écht staan en het liefst strijden tijden Tadej Pogacar in Jonas Vingegaard in de Tour de France. En dus is hij weer druk aan het trainen.

Bernal staat bekend als een echt trainingsbeest en die drive lijkt hij zeker niet verloren in deze nieuwe fase van zijn carrière. De winnaar van de Giro van 2021 postte op zijn Twitter-account in een filmpje van zichzelf trainend achter de scooter in apocalyptische omstandigheden.

De tekst bij het filmpje laat zich ongeveer vertalen als: "Ik ben niet iemand die hoog van de toren blaast, maar... als je een doel hebt, doen de omstandigheden er niet toe, ook niet hoe goed of slecht je je voelt. Vecht ervoor! Hoe zwaar het ook is, je zult met jezelf in het reine komen, en dat is het belangrijkste."

Pelotonpraat
  • Photo: Rene Oehlgen/Cor Vos © 2022