Het geheim van 'voddenwinnaar' Wout van Aert in Dublin: een pint Guinness de avond ervoor...

Het geheime wapen van Wout van Aert in Ierland? Dat kan alleen maar Guinness zijn natuurlijk! Op alcohol ga je dus lekker - of houdt hij ons voor het lapje (of vodje)..?

Wereldbeker Cyclocross Race in Dublin 2022 men elite

Zelfs een handdoek, of een vod zoals de Vlamingen zeggen, kon Wout van Aert gisteren niet van z'n eerste zege in het veld van dit seizoen afhouden. In Dublin was hij de sterkste nadat hij na even terug te moeten lopen naar de pitzone van fiets kon wisselen.

Dat die vod hem uiteindelijk geen parten speelde, is geen wonder als je nagaat op wat voor brandstof Van Aert reed in Ierland. Want wie Ierland zegt, zegt eigenlijk ook in één adem.. Guinness! Het donkere bier is de nationale drank van het land en dat feit was ook niet aan Wout van Aert voorbij gegaan.

De Belg van Jumbo-Visma postte namelijk een avond voor de wedstrijd nabij de Ierse hoofdstad een foto dat hij aan de avond dis zat met een heerlijke pint van het spul. Wat nou 'alcohol is niet goed voor je'?!

Een lekkere pint met Guinness voor Wout van Aert in het kader van de wedstrijdvoorbereiding.. | Beeld: Instagram Wout van Aert

Maar we kennen Wout van Aert als iemand die ons graag voor het lapje - of voor het vodje in dit geval - houdt. In een story later komt de aap uit de mouw...

En het blijkt dus een 0,0-variant van de Guinness te zijn... | Beeld: Instagram Wout van Aert

Wout van Aert won de allereerste cross in Dublin. Dat deed hij vorig jaar ook al in Val di Sole, toen de Italianen een wereldbekerprimeur hadden met hun sneeuwcross. Maar komende zaterdag is hij er niet bij in de Dolomieten, want hij is met Jumbo-Visma op trainingskamp in Spanje; we zien hem weer rond de kerstperiode in het veld. Mathieu van der Poel is er dan juist wel weer bij in Val di Sole.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022