Wout van Aert begint TJV Running Club (maar hij heeft nog niet zoveel leden)

Niet iedereen is zo enthousiast over hardlopen als Wout van Aert - dat kan ook iets te maken hebben met het tijdstip...

Wereldbeker Cyclocross Race in Antwerpen 2022 men elite

Jumbo-Visma is het nieuwe seizoen officieel afgetrapt met het gebruikelijke decembertrainingskamp in Spanje. Als zoveel andere ploegen vertoeven ze in de buurt van het door wielrenners bewierookte Calpe - Denia om precies te zijn.

Uiteraard zijn ze daar om te fietsen en wat aan teambuilding te doen met de nieuwe ploeg (Dylan van Baarle is bijvoorbeeld ook al aanwezig). Maar Wout van Aert zou Wout van Aert niet zijn als hij ook niet de hardloopschoenen aan zou doen, al is het maar in functie van het veldrijden.

En dus trok hij gisterochtend om 7.31 uur de stoute schoenen al aan voor een rondje van 9 kilometer. Hij doopte het op Strava om tot de TJV (Team Jumbo-Visma) Running Club. Een heel erg populaire club is het voorlopig nog niet, want alleen Tiesj Benoot en Edoardo Affini waren in de vroege morgen te porren voor een rondje rennen.

Na het rondje hardlopen hielden Van Aert en co zich uiteraard weer bezig met de core-activiteit van het trainingskamp: fietsen. De TJV Cycling Club zat zo'n vier uur op de Cervélo's voor een tocht door de heuvels in het binnenland.

Wout van Aert mist door het trainingskamp met Jumbo-Visma de sneeuwcross van Val di Sole, waar hij vorig jaar nog won. Mathieu van der Poel is op dit moment ook nog in Spanje, maar is er zaterdag wel bij in Italië. Van Aert zien we rond de de drukke kerstperiode weer terug in het veld, wanneer hij en Van der Poel menig duel zullen uitvechten.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022