Tomas Van Den Spiegel countert Sven Nys over wereldbeker: 'Merken heel veel enthousiasme'

Sven Nys uitte onlangs zijn kritiek op de veelheid aan wereldbekers op de veldritkalender. Tomas Van Den Spiegel echter ziet in de vernieuwde wereldbekerkalender een succesformule.

Wereldbeker Cyclocross Race in Hulst 2022 men elite

Afgelopen zondag vond in de Ierse hoofdstad Dublin de wereldbeker veldrijden plaats. Dat werd meteen een groot succes. Een mooie omloop, modder, wat sneeuw en enthousiaste Ierse fans maakten er een geslaagde eerste editie van.

Ook Sven Nys was lovend voor het het parkoers, maar had ook wat kritiek op de veelheid aan wereldbekerwedstrijden. "Dodelijk voor onze sport", schreef hij daarover op Twitter, wijzend op het beperkt aantal deelnemers dat zaterdag deelneemt aan de wereldbekermanche in het Italiaanse Val di Sole.

Tomas Van Den Spiegel, CEO van Flanders Classics wenste niet te reageren op de uitlatingen van Nys, maar spreekt in gesprek met Sporza wel van een geslaagde editie. "Als je uit het niets een cross kan organiseren waar 8.000 mensen op afkomen, dan mag je de eerste editie zeker een succes noemen."

Van Den Spiegel ziet de wereldbeker groeien en merkt veel enthousiasme. "We blijven dan ook verder werken om de wereldbeker groter en beter te maken", klinkt het.

Dat er veel afwezigen zijn zaterdag in Val di Sole, in het bijzonder Wout van Aert en Tom Pidcock, is ook Van Den Spiegel niet ontgaan. "Je zit natuurlijk met een aantal wegrenners die wel eens op stage moeten. Daardoor riskeer je altijd om geen volledig deelnemersveld te hebben, maar met 50 mannen en 46 vrouwen aan de start oogt de deelnemerslijst aantrekkelijk genoeg", aldus Tomas Van Den Spiegel.

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2022