Sven Nys bekritiseert wereldbekerkalender: 'Dodelijk voor onze sport, loopt helemaal fout'

De wereldbeker veldrijden laat ons genieten van het veldrijden op de mooiste en meest bijzondere locaties over de hele wereld. Sven Nys ziet echter een kanttekening.

Wereldbeker Cyclocross Race in Dublin 2022 men elite

De Wereldbeker streek afgelopen zondag voor het eerst neer in de Ierse hoofdstad Dublin. In de modder en een klein laagje sneeuw snelden Wout van Aert en Fem van Empel naar de zege. Niet iedereen maakte echter die verre verplaatsing en dat is ook Sven Nys opgevallen.

Op Twitter is hij eerst en vooral lovend voor de wedstrijd in Dublin. "Mooie locatie en super fijne sfeer", klinkt het. Maar elke week een wereldbeker is volgens Nys dodelijk voor het veldrijden.

Hij verwijst daarbij naar het beperkte aantal renners en rensters (66 in totaal) dat aan de start stond. "Als we nu ook nog zorgen dat er maar acht wereldbekers zijn, dan zullen de federaties en renners ook zeker allemaal komen. Nu blijven andere landen thuis", aldus Sven Nys.

Toen de Nederlandse selectie voor Val di Sole bekend werd, met slechts vier Nederlandse mannen en vrouwen (acht Nederlanders in totaal dus), haalde Nys opnieuw uit op Twitter. "Staat hier eigenlijk iemand bij stil dat dit helemaal fout loopt? Ik hou mijn hart vast voor het aantal deelnemers volgende week."

Komende zaterdag staat de volgende manche van de wereldbeker veldrijden op de agenda in het sneeuwparadijs van Val di Sole. Dat zal helaas zonder Wout van Aert en Tom Pidcock zijn. Mathieu van der Poel is wel van de partij. Bij de vrouwen geven Puck Pieterse en Fem van Empel acte de presence.

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022