Mooi beeld: Geraint Thomas legt telefoonverslaving wielrenners vast tijdens trainingskamp INEOS

Wielrenners, het zijn net mensen en dus zitten zij ook continu op hun telefoon. De altijd humoristische en scherpe Geraint Thomas legde het mooi vast..

Tour de Suisse 2022 stage 8 ITT final

Net als veel andere ploegen vertoeft INEOS Grenadiers in voorbereiding op het nieuwe seizoen in Spanje. De Britse ploeg doet dat niet zoals bijna alle andere ploegen in de buurt van Calpe, maar is op het Spaanse eiland Mallorca.

Maar het concept is hetzelfde: over het algemeen rijden de renners met de nieuwe aanwinsten voor het komende seizoen erbij lange duurritten om de kilometers weer langzaam op te bouwen. Bij die lange ritten hoort natuurlijk ook een koffiepauze.

Of moeten we het een telefoonpauze noemen? Want Geraint Thomas legde pijnlijk (maar met een knipoog) vast hoe zo'n koffiestop eruitziet. Al z'n teamgenoten zaten lekker op hun telefoon te kijken... Thomas twitterde de foto met de tekst 2022 en een facepalmmannetje en huilenvanhetlachenemoji erbij. Hoe hij de foto maakte? Met z'n telefoon...

Voor Geraint Thomas kan dit seizoen zomaar z'n laatste zijn. De sympathieke Welshman zinspeelde al op stoppen na deze wielerjaargang. Hij zal in ieder geval aan de start komen in de Giro in plaats van de Tour. De Ronde van Italië is met z'n drie tijdritten geschikter voor hem dan de Tour, waarin hij afgelopen seizoen nog derde werd.

Mogelijkerwijs krijgt hij INEOS-aanwinst Thymen Arensman aan zijn zijde in de Giro. Ook Arensman is gebaat bij een grote ronde met veel tijdritkilometers. In onze eindejaarsspecial (ligt nu in de winkels) zegt Arensman dat hij het een eer zou vinden om voor Thomas op kunnen te mogen rijden.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022