Twitteraars snappen niks van keuze Sportvrouw van het Jaar: 'Denk dat Annemiek van Vleuten Giro, Tour en Vuelta moet gaan schaatsen om Sportvrouw van het Jaar te worden'

Gisteren op het Sportgala werd de sportvrouw van het jaar gekozen. Schaatster Irene Schouten won, tot onvrede van veel mensen... 'On-be-grij-pe-lijk!'

World Championships women - Road - 2022

Het Sportgala van NOC*NSF dat gisteren bij de NOS te zien was is eigenlijk altijd wel reden tot ophef. Tijdens de Grote Appel & Peren Awards worden jaarlijks de Sportman, Sportvrouw, Parlympische Sporter en Sportploeg van het Jaar gekozen. Deze editie begreep men op Twitter niet veel van de verkiezing voor Sportvrouw van het Jaar.

Allereerst was atlete Femke Bol niet genomineerd, maar toen werd schaatster Irene Schouten tot winnaar gekroond in plaats van Annemiek van Vleuten. Dat schoot bij veel bekende en minder bekende kijkers in het verkeerde keelgat. We zetten wat tweet voor je op een rijtje.

Allereerst het cynische commentaar van Marijn de Vries en Bas Tietema

Altijd dat schaatsen!

Volstrekt verkeerde keuze

Niet serieus te nemen

Laten we inderdaad ook vriendelijk zijn voor Schouten, want ook knap natuurlijk maar...

Maar toch..

On-be-grij-pe-lijk!

O ja, bij de mannen was er ook nog wat ophef...

Bij de verkiezing voor Sportman van het Jaar was Harrie Lavreysen genomineerd (tweevoudig wereldkampioen), maar daar was het andermaal Max Verstappen die de Jaap Eden kreeg.

Annemiek van Vleuten werd dus niet gekozen tot Sportvrouw van het Jaar, maar werd een dag eerder wel verkozen tot Wielrenster van het Jaar. Bij de mannen ging die prijs naar Dylan van Baarle, die daar Harrie Lavreysen, Mathieu van der Poel en Fabio Jakobsen aftroefde.

Pelotonpraat
  • Photo: Alex Whitehead/SWPix/Cor Vos © 2022