Strava laat zien: Wout van Aert en Dylan van Baarle verkennen Parijs-Roubaix samen (op nieuwe fiets)

Een deel van de klassiekerkern van Jumbo-Visma ging direct vanuit het zonnige trainingskamp in Spanje door naar regenachtig Noord-Frankrijk.

Paris-Roubaix Elite 2022

Terwijl de klimmers van Jumbo-Visma nog een dagje langer bleven trainen in het Spaanse Denia was het voor Wout van Aert en toekomstig ploeggenoot Dylan van Baarle tijd om weer de kou in te duiken. De twee verkenden samen met de ploeg alvast een deel van Parijs-Roubaix.

Ze reden zo'n 115 kilometer en eindigden ook echt op de wielerbaan. Van Aert en Van Baarle werden onder andere vergezeld door Timo Roosen, Edoardo Affini, youngster Mick van Dijke en ploegleider Maarten Wynants.

Overigens gaf Van Aert zijn rit de titel 'Een dik apparaat is het' mee. Dat lijkt te slaan op de nieuwe fiets waarop hij reed: de Cervélo Soloist. Het nieuwe model van de Canadees-Nederlandse fietsenfabrikant zit tussen de S5 en R5 in. Van Aert was er dus wel over te spreken..

Voor Van Baarle was het een terugkeer naar de plek waar hij in 2022 zijn grootste triomf uit z'n loopbaan vierde. Op de wielerbaan bezegelde hij immers een imposante solo die hem de zege in Parijs-Roubaix opleverde. De titel bij zijn rit was dan ook 'Sweet memories'. Hij deelde ook twee filmpjes van de wielerbaan (die er wat nat bij lag) - swipe in zijn post voor de filmpjes.

Vandaag vindt de ploegpresentatie van Jumbo-Visma plaats in Amsterdam. Vermoedelijk zal daar al wat meer duidelijk worden over de programma's die de verschillende renners gaan rijden. Dat Wout van Aert en Dylan van Baarle allebei volop actief zullen zijn in het klassieke voorjaar zal geen verrassing zijn.

Maar of Olav Kooij bijvoorbeeld actief gaat zijn in een grote ronde, en welke dat dan zal zijn (Giro of Vuelta) is wel een vraag die boven de markt hangt. De invulling van het klimmerskopmanschap in die rondes is dat ook.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2022