Geraint Thomas speelt voor Kerstman op Twitter en geeft cadeaus weg (maar is ook één van de Drie Wijzen)

Onder het motto 1'2 Days of G-mas' geeft de Welsman mooie wielerspullen van zichzelf weg. Maar gezien z'n verkleedpartij is nog meer dan een Kerstman één van de Drie Wijzen..

Het is bijna Kerst en ook het wielerpeloton blijkt z'n eigen Kerstman te hebben. Niet Simon Geschke of een andere wielrenner met een baard, maar wel de altijd sympathieke Geraint Thomas. Dat hij zo sympathiek is, blijkt maar weer eens uit de 12 Days of G-mas die hij op z'n Twitter-account viert.

Hij kondigde die twaalf dagen van Kerstman spelen aan terwijl hij nog met z'n ploeg op trainingskamp was. Een paar dagen geleden begon het met een gesigneerd shirt dat hij weggaf aan mensen die de post retweetten. Zo'n 8000 mensen deden dat.

Nu hij weer thuis is in Wales gaat de actie vrolijk door en had hij een paar mooie gele (INEOS leidde het ploegenklassement) rugnummers uit de Tour de France waarin hij derde werd in de aanbieding. Ditmaal moest mensen naast een retweetje ook een foto van hun kerstboom meesturen om mee te dingen.

Dat G niet zomaar een winnaar kiest blijkt wel uit de winnaar van die rugnummers. Een stichting die er is voor kankerpatiënten in Wales stuurde een foto van hun kerstbomen en zei de rugnummers te willen veilen ten behoeve van hun Hospital of Hope. Nou, toen was de winnaar natuurlijk bekend..

Een van de Drie Wijzen

Een filantropische Kerstman dus, die Geraint. Maar een week eerder was hij op trainingskamp van INEOS op Mallorca nog een van de Drie Wijzen. Samen met 'oudjes' Ben Swift en Luke Rowe verkleedde hij zich als het gezelschap dat Jezus opzocht bij zijn kribbe in Bethlehem. Welk jonkie Jezus was, is niet bekend - misschien wel nieuwkomer Thymen Arensman.. (heb je wel een grote kribbe nodig).

De 36-jarige Geraint Thomas maakte eerder bekend in wat misschien wel zijn laatste profjaar is niet de Tour de France de rijden, maar te kiezen voor de Giro. Die ronde is komend jaar veel meer op zijn maat met drie tijdritten, waar de Tour het slechts met één rit tegen de klok doet. Met Remco Evenepoel en Primoz Roglic ook aan het vertrek lijkt het een mooie Giro te worden!

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter Geraint Thomas