Twitteraar maakt uitgebreide analyse van alle kwaliteiten Jumbo-Visma-renners (met kekke diagrammen)

Een ijverige Twitteraar maakte prachtige diagrammetjes met de kernkwaliteiten van iedere renner van Jumbo-Visma. Eens met deze diagrammen?

Team presentation Jumbo - Visma team 2023

Jumbo-Visma was in 2022 de beste wielerploeg van het jaar en wil ook komend seizoen die hegemonie uiteraard voortzetten. Met het aantrekken van onder meer Dylan van Baarle en Wilco Kelderman lijkt de ploeg er op papier zeker niet zwakker op te zijn geworden.

Dat kun je zo uit de losse pols even op papier zetten, maar je kunt het ook iets wetenschappelijker benaderen - en dat past wel bij de hedendaagse wielersport. Een ijverige Twitteraar maakte prachtige diagrammetjes met de kernkwaliteiten van iedere renner van het mannenteam van Jumbo-Visma.

Enige uitleg bij de diagrammen: @tourmanagert beoordeelde elke renner van Jumbo-Visma op een voor wielrenners paar belangrijke kwaliteiten en dat zijn vanaf op 12.00 uur met de klok mee: het gemiddelde van alles, kasseien, het vlakke, algemeen klassementscapaciteiten, heuvels, lead-out, bergen, proloog, sprinten, tijdrit algemeen, korte tijdrit, lange tijdrit.

Daar rolt dan bij - de meeste renners - een figuur uit waarin in je hun sterke punten en zwakke punten mooi visueel weergegeven ziet. Alleen bij Wout van Aert zie je een bijna volmaakte cirkel omdat hij overal zo goed in is...

Gisteren op de ploegenpresentatie maakte Jumbo-Visma de voorlopige planning van al deze renners bekend. Het meest opvallende daarbij is dat Primoz Roglic geen Tour zal rijden, maar zich volledig op de Giro zal richten.

Verder gaat de jonge sprinter Olav Kooij nog geen grote ronde rijden, maar krijgt hij wel de kans in koersen als Parijs-Nice. Dylan van Baarle en Wout van Aert rijden samen het voorjaar, maar staan als alles volgens plan verloopt ook aan de start van de Tour.

Achtergrond
  • Photo: Cor Vos © 2022