Video | Het nieuwe wielrennen? Deze man heeft een tandwiel op z'n stuur (en vliegt klimmen op)

Niet alleen fietsen met de benen, maar tegelijkertijd ook met z'n handen. Deze man doet het!

Wie de afgelopen jaren op de NOS wielrennen keek, hoorde commentator Maarten Ducrot te pas en te onpas over het nieuwe wielrennen orakelen. Wij hebben eigenlijk nog steeds geen idee wat hij er nu precies mee bedoelde, maar we hebben wel een filmpje gevonden dat zeker onder de noemer 'nieuw wielrennen' valt.

Alhoewel...de man die het doet, zegt deze techniek al dertig jaar te gebruiken. Hij heeft z'n fiets wat omgebouwd en er zit nu ook een tandwiel op de plek waar normaal gesproken een stuur zit. Niet alleen de benen gebruiken dus, maar ook de spierballen om vooruit te komen.

Als-ie aan het klimmen is, ziet het er wel krachtig en efficiënt uit. We vragen ons alleen wel af hoe het is om met dit vehikel af te dalen. Hoe dan zijn het aparte beelden!

In de reacties onder het filmpje op Instagram reageert een man die zegt elf jaar te hebben gereden met deze 'armfietser'. Hij zegt dat hij de klimmen opvliegt. 'Alsof-ie het knopje van een e-bike indrukt. Ik kan z'n wiel absoluut niet houden. Hij heeft ook een nieuwere versie van de fiets gebouwd, die lichter en sneller is", aldus Jim Conrad.

Pelotonpraat
  • Beeld: Brendan Housler