Gianni Vermeersch over WK cross: 'Het overwicht van Van Aert is minder groot dan soms gedacht werd'

Het WK veldrijden van volgende week zal hoogstwaarschijnlijk weer een strijd worden tussen Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Worldcup Cyclocross in Benidorm 2023 men elite

In de crossen van Koksijde en Zonhoven was Wout van Aert heer en meester en leek er weinig te doen aan de Belg, maar in Benidorm sloeg Van der Poel terug. Het belangrijkste: de fragiele rug hield het goed en qua fysiek niveau ontlopen de twee elkaar niet veel. "Overvleugelen is een groot woord", vertelde Van der Poels ploegmaat Gianni Vermeersch tijdens de Velofollies-wielerbeurs over de verhoudingen dit seizoen.

De renner van Alpecin-Deceuninck legt uit: "In bepaalde crossen had Mathieu geen geluk in de slotfase. Denk aan Loenhout en Zolder. Het overwicht van Van Aert is minder groot dan soms gedacht werd. En daarbij gaat Wout altijd voluit tot aan de finish."

Op het WK in Hoogerheide rijdt Van der Poel bovendien een thuiswedstrijd. "Dichtbij huis: aan motivatie geen gebrek. Het wordt heel mooi. Hoogerheide is altijd zwaar, zeker door de weersomstandigheden van de voorbije weken."

Eigen doelen

Voor Vermeersch geen WK, want hij focust zich al volledig op het wegseizoen. Hij maakt zijn seizoensdebuut in Omloop Het Nieuwsblad. Daarna rijdt hij: Strade Bianche, Tirreno-Adriatico, de kasseienklassiekers, Brabantse Pijl en Amstel Gold Race. "Daarna hoop ik naar de Tour te gaan. Als ik de Tour niet rijd, wordt het normaal de Vuelta. Dat kan ook een mooie voorbereiding zijn op het WK gravel." Vermeersch is de regerend wereldkampioen over gravel.

Cyclocross
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023