📸 Gran Camiño voert Vingegaard en co over tamelijk bizarre weg, Twitteraar steekt draak met organisatie

Hoe gekker, hoe beter: zo denken organisatoren meer dan eens in het wielrennen. De koers Gran Camiño doet ook zijn duit in het zakje.

Team presentation Jumbo - Visma team 2023

De tweede editie van de Spaanse koers pakt uit met een aantrekkelijk deelnemersveld. Zo staat Tourwinnaar Jonas Vingegaard aan de start, terwijl ook Attila Valter en Ruben Guerreiro, onlangs nog winnaar van de Saudi Tour, hoogstwaarschijnlijk afreizen naar Galicië.

De tweede etappe voert alleen over een tamelijk bizarre weg als we afgaan op de foto's die de organisatie deelde. "Maar voordat het peloton over de finish komt, gaat het door de Via Crucis, een geplaveide helling waar alleen fietsers doorheen komen. En daar zal zeker strijd zijn", schrijft de organisatie op Twitter. Een geplaveide helling kun je het alleen niet echt noemen, is op de foto's te zien.

Voor Eurosport-journalist Alexandre Mignot een reden om de draak te steken met de organisatie. 'Volgend jaar in Gran Camiño', schrijft hij bij een foto van een steil oplopende weg met een diepe afgrond ernaast.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos © 2022