🎥 Het was bloedheet in Oman: Uitgeputte Mauri Vansevenant krijgt bakken water over zich heen na finish

Mauri Vansevenant (Soudal-Quick Step) won de pittige slotetappe in de Ronde van Oman en moest daar even van bekomen.

2023 Tour of Oman stage-5

De slotetappe in de Ronde van Oman kende een relatief vlakke aanloop om te eindigen op de loodzware (vooral hele steile) Jabal Al Akhdhar. Die kanjer is 5.7 kilometer lang en stijgt aan een gemiddeld percentage van 9.9%. Bovendien steeg het kwik tot 28 graden en was het dus bloedheet.

Dat mocht ook de 23-jarige Mauri Vansevenant ondervinden. De jonge Belg kwam als eerste boven op de top van de slotklim en versloeg daarbij eindwinnaar Matteo Jorgenson (Movistar Team). Daarvoor ging hij zo diep dat hij na de finish even op het asfalt moest zitten om uit te puffen, terwijl enkele verzorgers van zijn team meerdere flessen water tegelijk over hem leeggoten. De beelden van een uitgeputte Vansevenant kan u in onderstaande Instagram video bekijken.

Vansevenant wint zo zijn tweede profkoers, nadat hij in 2021 de GP Industria & Artigianato won. Ondanks zijn knappe zege baalde de wolfpack renner na afloop toch een beetje, omdat hij op slechts één seconde van de eindzege strandde. Desondanks is hij uitstekend aan het seizoen begonnen, na een minder 2022 waarin hij geen enkele keer het zegegebaar kon maken.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023