Dit zijn onze favorieten voor Omloop Het Nieuwsblad 2023: Pidcock versus Jumbo-Visma

Het is bijna zover: Omloop het Nieuwsblad! De verwachtingen zijn hooggespannen, dit zijn de favorieten.

Omloop Het Nieuwsblad Elite men 2022

Vol verwachting klopt ons hart! Na een ellenlange winterslaap is het nog maar twee nachtjes slapen tot de start van Omloop Het Nieuwsblad. Voor veel renners is dit het eerste échte examen van het jaar. Zoals altijd staat er weer een sterk deelnemersveld op de rol, wij zetten de favorieten voor je op een rij.

De redactie is niet bepaald eensgezind over de te kiezen topfavoriet. Hoofdredacteur Sipkema tovert verrassend de naam van Alexander Kristoff uit de hoge hoed.

Maar we kunnen er niet omheen dat Tom Pidcock in topvorm verkeert. Dankzij zijn sterke optreden in de Volta ao Algarve mag de Brit van INEOS met recht worden beschouwd als kanshebber nummer één. Als hij op de afspraak is, kan niemand hem stoppen op de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg.

Collectief van Jumbo-Visma

Hoewel er één man met kop en schouders bovenuit steekt, kan het geen kwaad om nog even een blik te werpen op potentiële andere kanshebbers. Dan komen we al snel uitr bij het sterke blok van Jumbo-Visma.

De Nederlandse WorldTour formatie heeft met Tiesj Benoot, Christophe Laporte, Dylan van Baarle en Jan Tratnik een flink aantal sterke renners in de gelederen die Pidcock het vuur na aan de schenen kunnen leggen als het ploegenspel goed wordt uitgespeeld.

Zoals elk jaar staan er ook tal van sterke Vlamingen aan de start die hun zinnen hebben gezet op succes in het Openingsweekend. Wat dat betreft moeten we vooral rekening houden met de snelle mannen Jasper Philipsen en Arnaud De Lie. Mocht het aankomen op een sprint, dan zijn zij de beste.

Maar vlak Tim Wellens ook niet uit, hij heeft eerder dit seizoen al aangetoond goed in vorm te zijn. Victor Campenaerts start met een bijzonder schakelsysteem en tovert altijd wat uit z'n snor in de Omloop.

Eervolle vermeldingen

Stefan Küng stond lange tijd alleen bekend als tijdritspecialist. Maar de voorbije jaren heeft de Zwitser aangetoond ook prima mee te kunnen in de klassiekers. Daarnaast mogen we Kasper Asgreen, Ronde van Vlaanderen-winnaar in 2021, ook niet uitvlakken.

Andere outsiders: Oliver Naesen, Yves Lampaert, Matej Mohoric, Jonathan Milan, Søren Kragh Andersen, Mike Teunissen en Michal Kwiatkowski. Voor een rijtje met echte dark horses voor je klassiekerpooltje kun je hier terecht:

Kortom: het is een breed deelnemersveld met veel verschillende kanshebbers. De Omloop start zaterdag 25 februari om 11:00 uur en is vanaf 13:30 uur live te volgen op Eurosport en uiteraard op Sporza. Ook de NOS zendt de koers uit.

Achtergrond
  • Photo: Vincent Kalut/Cor Vos © 2022