🎥 Fantastsiche dronebeelden van Jonas Vingegaard in tijdrit O Gran Camiño

We zagen al schitterende dronebeelden bij het WK veldrijden, maar nu lijkt-ie op de weg ook z'n intrede te doen. Deze vloog echt om Vingegaard heen!

Gran Camino stsge-4 ITT

Nadat Tadej Pogacar al z'n visitekaartje af gaf in Spanje door de Ruta del Sol naar z'n hand te zetten en de gravelwedstrijd Clasica Jaén met een solo op z'n naam te schrijven, kon Jonas Vingegaard niet achterblijven tijdens z'n seizoensdebuut in Spanje.

In een door sneeuw geteisterde O Gran Camiño in Galicië won de Deen alle ritten die uit werden gereden. Hij zette twee finishes bergop naar z'n hand en haalde ook gisteren in de tijdrit over 18 kilometer uit: z'n naaste belager, teamgenoot Rohan Dennis, eindigde op 35 seconden.

Droneshowtje

Die tijdrit was voor de organisatie een ideale mogelijkheid om hun nieuwe speeltje te testen: een drone. Bij het WK veldrijden in Hoogerheide leverde het al fantastische beelden op van Mathieu van der Poel en Wout van Aert, maar op de weg blijkt het ook te werken.

Sterker nog, de Spaanse dronepiloot maakte er een ware show van: hij cirkelde om Vingegaard heen als een bij (terwijl Vingegaard toch voor de bijen van het peloton rijdt). Hieronder zie je de toffe beelden!

Of we ook dronebeelden gaan zien in Parijs-Nice is maar de vraag, maar we gaan sowieso een heerlijke confrontatie tussen Pogacar en Vingegaard zien, want beide kemphanen staan aan de start in de koers naar de zon. De Deen rijdt wel een beperkter programma dan Pogi, want Vingegaard zien we voor de Tour verder alleen nog in de Ronde van het Baskenland en de Dauphiné volgens z'n huidige programma.

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023