Greg Van Avermaet over Jumbo-Visma: 'Ik denk dat ze op alle vlakken van het beste materiaal ter wereld hebben'

Greg Van Avermaet had goede benen in Omloop Het Nieuwsblad, maar tegen Jumbo-Visma was ook hij niet opgewassen.

Kuurne - Bruxelles - Kuurne 2023

De Belg kijkt vol bewondering naar de manier van werken bij Jumbo-Visma, zo vertelt hij in de podcast Wuyts en Vlaeminck. "Ze hebben alles tot in de puntjes uitgemeten. We hebben het vaak over het voedingsplan, maar het gaat ook over materiaal, banden, schoenen, kledij. Ik denk dat ze op al die vlakken van het beste materiaal ter wereld hebben. En dan zit ook nog een aantal van de beste renners ter wereld in de ploeg. Dan kom je tot zulke resultaten."

Hoe belangrijk materiaal is, bleek wel tijdens Omloop Het Nieuwsblad. Van Avermaet: "Ik had zelf totaal geen grip op de Muur van Geraardsbergen. Dat was zuur, want anders had ik een mooie top 10 kunnen rijden. Ik voelde me nog goed. Spijtig, want ik ben ook vanaf november bezig geweest met mijn voorbereiding. Een nachtmerrie om te voet te staan op de Muur."

Jumbo-Visma kopiëren

Bij Jumbo-Visma bereidden ze zich via een hoogtestage voor op het openingsweekend. Van Avermaet deed dat ook in 2020. "Ik heb alleen twee koersen mogen rijden met die voorbereiding. Nadien heb ik me blijven vasthouden aan die oude voorbereiding. Dat heeft gewerkt en ik denk dat het ook nog goed werkt. Er is nog een aantal andere wegen, maar de écht goede weg gaat toch via een hoogtestage zijn."

Er is nog een voorbeeld wat volgens Van Avermaet veelzeggend is voor Jumbo-Visma. "De keuze van materiaal van Jumbo-Visma zegt ook veel. Ze hebben nu Nimbl-schoenen, daar rijd ik ook een aantal jaar op. Ik was de eerste die op aangepaste schoenen reed. Die zich aanpassen aan uw voet. In mijn ogen zijn dat de beste schoenen ter wereld. Als je dan leest dat ook zij daarin overstappen, weet je dat ze het écht zoeken in de details."

Achtergrond
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023