📸 Heiligschennis? Kunstgrasveld op middenterrein wielerbaan Roubaix

Is er dan niks meer heilig? Een kunstgrasveld op die monumentale piste! What's next? Een luxe bubbelbad in plaats van die fraaie douches?

Paris-Roubaix Elite 2022

Buiten een fantastische wielerkoers is Parijs-Roubaix toch ook altijd een heerlijk tripje in de teletijdmachine van Professor Barabas. Schots en scheve kasseien en dan aankomen op die heerlijke wielerbaan in Roubaix waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Veel oude betonnen constructies. Alles lekker oud. Douches waar zelfs de gevangenen in de meest strenge Amerikaanse penitentiaire inrichting vriendelijk voor bedanken. Die heerlijke baan zelf natuurlijk. En dan een knollenveld in het midden. Dat hoort bij het monument dat de wielerpiste van Roubaix is.

Maar helaas, ook dat is verleden tijd vanaf deze editie, zo blijkt uit een foto die op Twitter rondgaat. Sinds kort ligt er een veel te modern kunstgrasveld op het middenterrein van de befaamde wielerpiste. Witte lijnen, gele zefs. het ziet er allemaal veel te gelikt uit!

Nog even en ze gaan het Bos van Wallers asfalteren of de douches worden vervangen door luxueuze bubbelbaden. Waar gaat het heen met deze wereld?!

Parijs-Roubaix staat dit jaar zondag 9 april op het programma. Dylan van Baarle verdedigt er zijn titel, die hij vorig jaar behaalde na een zeer fraaie solo. De vrouwen stuiteren een dag voor de mannen over de kasseien, op zaterdag 8 april dus.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022