Mannelijke teamgenoot vol lof over Van Vleuten: 'Ze maakt veel meer uren dan ik'

Annemiek van Vleuten is één van de beste wielrensters ter wereld, maar ook voor de mannen is ze een grote inspiratie.

Comunitat Valenciana Femines 2023 - 2

Sinds jaar en dag staat Team Movistar bekend als een uiterst hecht gezelschap. Dat blijkt onder meer uit de band tussen de mannen- en vrouwenploeg van de Spaanse wielerformatie. De renners en rensters  trekken geregeld met elkaar op en daar wordt veel van geleerd.

In een recent interview met VeloNews spreekt Matteo Jorgenson vol lof over Annemiek van Vleuten en de werkwijze van zijn team. "Annemiek is vaak in de buurt bij onze trainingskampen. Ze houdt ervan om met de mannen mee te trainen en ze is altijd supersterk. Ik steek heel veel op van haar trainingen en ik bewonder haar werkethiek", vertelt de Amerikaan.

De 23-jarige renner is prima begonnen aan het seizoen, met onder meer de eindzege in de Ronde van Oman en een top-10 klassering in Parijs-Nice. De goede resultaten zijn volgens hem ook deels te danken aan de samenwerking met de vrouwen. "Het is heel fijn om met toppers als Annemiek te werken, en het komt het niveau van de gehele ploeg ten goede. De vrouwen fungeren echt als inspiratie."

Van Vleuten staat alom bekend als een trainingsbeest pur sang. Jorgenson kon zijn verbazing niet onderdrukken toen hij de Strava-pagina van de 39-jarige renster opende.

"Ik heb deze winter haar trainingen in de gaten gehouden, het is krankzinnig. Ze maakt veel meer uren dan ik en haar cijfers zijn buitengewoon indrukwekkend. Annemiek stopt haar ziel en zaligheid in de wielersport en doet er alles voor, dat is heel mooi om te zien", sluit de klimmer af.

Achtergrond
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023