Van Baarle past voor Dwars door Vlaanderen na val in E3: 'Kans dat hij Ronde niet haalt'

Vijf dagen voor de Ronde van Vlaanderen, blijkt Dylan van Baarle nog steeds niet helemaal hersteld te zijn van een val in de E3 Saxo Classic.

E3 Saxo Classic Harelbeke 2023

Er heerst wat ongerustheid bij Jumbo-Visma omtrent de blessures van Dylan van Baarle. Tijdens de E3 Saxo Classic ging Van Baarle hard tegen de grond, waarna hij noodgedwongen moest opgeven. Hij zou last hebben van een pijnlijke knie en heup.

De medekopman bij Jumbo-Visma verscheen dan ook niet aan de start in Gent-Wevelgem en past nu ook voor Dwars door Vlaanderen. Maar wat er precies aan de hand is, daar blijven ze bij Jumbo-Visma heel vaag over. "Tegenwoordig mogen we dat niet zomaar meer zeggen en dat gaan we dan ook niet doen", vertelt sportief manager Merijn Zeeman aan Het Nieuwsblad. "Maar ideaal is het zeker niet. Hij heeft nog te veel last om over kasseien te rijden."

Ronde van Vlaanderen

Toch hebben ze er vertrouwen in dat Van Baarle zondag aan de start van de Ronde staat én dat hij goed zal zijn. "Maar de perfecte aanloop is het niet. Er is natuurlijk altijd wel een kans dat hij de Ronde niet haalt, maar als je het mij nu vraagt, dan rijdt hij zondag. Hij traint ook nog gewoon door, maar doet minder kilometers dan voorzien", aldus Merijn Zeeman.

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023