🎥 Jury Ronde van Vlaanderen zet 'torpedopool' Filip Maciejuk uit koers na veroorzaken massale dominoval

Een rode kaart na een heel rare manoeuvre van de Pool in de Ronde van Vlaanderen. De massale val erna zorgde voor heel wat slachtoffers.

Toen de rust na een vliegende openingsfase met wat waaiervorming enigszins terug was in de Ronde van Vlaanderen besloot Filip Maciejuk van Bahrain Victorious dat het tijd was voor hem om eens in de schijnwerpers te staan. Hij deed dat op z'n zachtst gezegd niet echt op een positieve manier.

Met een heel vreemde manoeuvre waarbij hij vanuit het gras als een soort torpedo het peloton in boorde, met alle gevolgen van dien. Het zorgde voor een dominoeffect en bijna iedereen moest stilstaan of lag er echt bij.

Het grootste slachtoffer van de val lijkt Tim Wellens te zijn. De Belg van UAE Team Emirates werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Oudenaarde. Ben Turner moest eveneens opgeven. Ook Julian Alaphilippe en Jasper Stuyven lagen erbij, maar konden weer aansluiten.

De jury besloot na ampel beraad de Pool de rode kaart te geven en hem uit koers te halen vanwege zijn manoeuvre. Hier zie je de beelden.

De valpartij gebeurde vlak voor de eerste passage van de Oude Kwaremont met nog meer dan 140 kilometer te gaan. De heuvelzone moest nog goed en wel beginnen in deze levendige Ronde van Vlaanderen, die voorlopig aan een ziedend gemiddelde wordt verreden.

Nieuws
  • Beeld: screenshot Sporza