📸 Mathieu van der Poel smeekt Tadej Pogacar: 'Blijf alsjeblieft bij de grote rondes'

Mathieu van der Poel verzoekt het wielerfenomeen Tadej Pogacar vriendelijk om weg te blijven uit de voorjaarsklassiekers.

E3 Saxo Classic Harelbeke 2023

De epische Ronde van Vlaanderen is er ééntje voor in de geschiedenisboeken! Het Sloveense wielerwonder Tadej Pogacar is nog maar de derde renner, na Eddy Merckx en Louison Bobet, die er in slaagde om zowel de Ronde van Frankrijk als de Ronde van Vlaanderen op zijn palmares te zetten!

Ook Mathieu van der Poel is erg onder de indruk en looft de prestatie van zijn Sloveense rivaal. "Tadej was gewoon beter. Het zal zo’n beetje zoals bij Merckx worden. Hij is in elk geval goed op weg", vertelde hij na afloop aan Het Laatste Nieuws.

De schrik zit er bij Van der Poel alvast goed in, nu de tweevoudige Tourwinnaar ook in staat lijkt om alle grote klassiekers en monumenten op zijn erelijst te zetten. Op Instagram grapte hij door Pogacar aan te manen om weg te blijven van de voorjaarsklassiekers. "Blijf alsjeblieft bij de grote rondes", schreef hij in een reactie op Tadej Pogacar.

Foto: Instagram/mathieuvanderpoel
Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023