Gert Jakobs gaat helemaal los op op Team DSM: 'Een stuurloos schip, respectloos en wielrennen onwaardig!'

Gert Jakobs heeft het helemaal gehad met Team DSM. De actie in de Ronde van Vlaanderen was de druppel. Hij laat geen spaan van ze heel.

Team DSM krijgt deze dagen de volle laag van de wielergemeenschap. Hun langzaamaanactie op de Kortekeer in de Ronde van Vlaanderen van afgelopen zondag viel totaal niet in goede aarde. Ze blokkeerden er de weg door heel langzaam te rijden om vervolgens nabij de top te versnellen.

Volstrekt kansloos

Na afloop viel de halve wielerwereld over ze heen. Mathieu van der Poel hield het op Twitter bij een kort sarcastisch 'chapeau'. Gert Jakobs maakt er in een rant op Facebook wat meer woorden aan vuil. In een filmpje gaat hij helemaal los. Hij is klaar met DSM en vond de actie drie keer niks, om het nog voorzichtig te zeggen.

Jakobs zelf is dus minder voorzichtig. "Deze actie was volstrekt kansloos, wielrennen onwaardig, en je zet je wielerteam DSM, voor een miljoenenpubliek, volledig voor schut, en te kakken. Ik wist echt niet waar ik naar zat te kijken, tegelijkertijd werd het helemaal zwart voor mijn ogen."

De geboren Drent trekt het breder dan alleen dit incident. "Het is onprofessioneel, en teken van een stuurloos schip, waar niemand nog in het protocol gelooft", debiteert hij.

Tranen gehuild

De oud-renner van onder meer PDM maakte er werk van. "Ik heb deze ochtend nog eens gekeken waar de ploeg voor staat, en wat hun visie is. Welnu: 'onze sport herdefiniëren, door samenwerking en innovatie, keep challenging.
Als géén ander staan alle leden, van team DSM, elke dag voor uitdagingen, grote, en kleine. Het kan die ene belangrijke race zijn, of terugkomen van een blessure. Het kost allemaal, bloed, zweet, en tranen", citeert hij.
Z'n reactie op die ploegmissie: "Tja… Tranen heb ik ook gehuild, van jullie kinderlijke, totaal zinloze actie op de Kortekeer. Ondermaats. Wielrennen onwaardig. Respectloos. Als wielerliefhebber zat ik minuten lang met een baksteen in mijn maag." 
Tekst gaat verder onder het filmpje

Jakobs sluit af met een oproep. "Ik vraag mij dan ook werkelijk af, wie bij jullie, deze challenge heeft verzonnen. Mijn gevoel zegt dat jullie coureurs liever onder het gitzwarte asfalt waren gekropen, dan deze waardeloze actie uit te voeren. Maar ze deden het toch! Tsja.. want, als je van het protocol afwijkt, volgt ontslag. DSM ga koersen, keep challenging, maar wel op een geheel andere wijze, dan gisteren op de Kortekeer!"

Achtergrond
  • Beeld: Facebook Gert Jakobs