Wout van Aert gaat Parijs-Roubaix winnen (althans, volgens de bookmakers)

Wil je zondag een gokje wagen tijdens Parijs-Roubaix? Dit denken de bookmakers ervan!

Paris-Roubaix Elite 2022

Wielrennen is van oudsher een uiterst onvoorspelbare sport, toch wordt er in grote getale gegokt op wielerwedstrijden. Mocht je dit ook van plan zijn tijdens Parijs-Roubaix, dan is het natuurlijk belangrijk dat je goed beslagen ten ijs komt. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de quoteringen bij de bookmakers voorafgaand aan het kasseienmonument.

Van Aert nipt favoriet

Alle Nederlandse wedkantoren hebben Wout van Aert aangemerkt als voornaamste kanshebber voor de zege in De Hel van het Noorden. Over zijn quotering zijn de bookmakers ook eensgezind: een euro inzet levert je 4,50 op. De Jumbo-Visma renner hoopt de in Vlaanderen opgelopen kater weg te spoelen met een zegetocht in Roubaix.

Als we de recente krachtsverhoudingen in ogenschouw nemen, is het wellicht verrassend dat Van Aert als topfavoriet wordt beschouwd. Maar het kasseientraject past hem beter dan de explosieve beproeving in Vlaanderen, het is daarom niet gek dat de 'bookies' hem een favorietenstatus toedichten (alleen is het maar de vraag of hij hersteld is van z'n val in Vlaanderen; zelf heeft hij daar twijfels over).

Van der Poel zit hem echter op de hielen. De wedkantoren gaan, net als de liefhebbers, uit van een spannende strijd tussen de twee rivalen. Als je gokt op een overwinning voor de Nederlander krijg je vijf keer je inzet terug. De renner van Alpecin-Deceuninck functioneerde de voorbije weken op de toppen van zijn kunnen, maar zelf denkt hij dat de Ronde van Vlaanderen hem net iets beter ligt dan Roubaix.

Als het aan ons ligt, is noch Van Aert, noch Van der Poel favoriet voor de zege. Onlangs gaven we drie argumenten waarom Flippo Ganna dit monument op zijn naam schrijft. Als deze (gewaagde) voorspelling uitkomt, gaat de inzet maal elf. Bij Wieler Revue houden we wel van een gokje!

Outsiders

Het ligt natuurlijk voor de hand om je geld in te zetten op Van Aert of Van der Poel (of Ganna). Maar een gok op een outsider kan, zeker in Roubaix, zeer gunstig uitpakken. Ben je op zoek naar tips? Bekijk dan ons lijstje met potentiële 'dark horses.'

Arnaud De Lie, het Belgische sprinttalent van Lotto Dstny, is wat ons betreft de belangrijkste schaduwfavoriet. Een kunststukje van deze Vlaamse groeibriljant levert liefst 41 keer je inzet op. Sep Vanmarcke stond jarenlang bekend als iemand die over de keien vliegt. Zijn quotering is bijna twee keer zo hoog als die van De Lie: 81.

In de lijst tipten we Rasmus Tiller ook als kanshebber. Een daverende stunt van de Noorse hardrijder is goed voor een quotering van 151. En uiteraard: als je wil inzetten, gok verantwoord. De kans dat je verliest is natuurlijk het grootst.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos ┬ę 2022