📸 Regen en modder: Wout van Aert verkent (solo) kletsnatte kasseistroken in de Hel, met bijzondere helm

Wout van Aert heeft vandaag samen met zijn ploegmakkers de kasseistroken van Parijs-Roubaix verkend. Ze droegen daarbij een opvallende helm!

Paris-Roubaix 2021 Men Elite

Zondag vindt Parijs-Roubaix plaats en dus gingen veel wielerteams vandaag al op verkenning in de Hel van het Noorden. Zo ook de mannen van Jumbo-Visma, met Wout van Aert en Dylan van Baarle (die terug is na een blessure).

De vele regen van de afgelopen dagen zorgde echter voor kletsnatte kasseien en hier en daar zelfs wat modder. Van Aert trok er zich als crosser weinig van aan en reed weg van z'n ploegmakkers om in z'n ééntje de kasseien te verkennen (met enkel kettingblad). Bekijk de beelden hieronder!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sporza (@sporza.be)

De renners van Jumbo-Visma hadden bovendien een bijzondere helm op. Helmsponsor Lazer voorzag de helm van een design waarop 'gezonde hersenen' te zien zijn.

"Dit jaar staat de wielerklassieker Parijs-Roubaix in het teken van bewustwording om een helm te dragen tijdens het fietsen”, klinkt het in een persbericht. "Via een uniek helmdesign, waarop gezonde hersenen duidelijk zichtbaar zijn, vragen de renners en rensters van Jumbo-Visma aandacht voor dit initiatief. Het komt namelijk nog veel te vaak voor dat een fietsongeluk een hersenletsel tot gevolg heeft, waarbij het dragen van een fietshelm dit had kunnen voorkomen"

Over de barre weersomstandigheden hoeven de renners zich overigens niet al te veel zorgen te maken. De weergoden voorspellen namelijk een aangenaam lentezonnetje met temperaturen tot 17°C en geen regen!

Achtergrond
  • Photo VK/PN/Cor Vos © 2021