Greg Van Avermaet over knaldrang van Grote Drie: 'Heb medelijden met renners zoals Küng of Madouas'

Greg Van Avermaet kan ook dit voorjaar niet met de besten wedijveren. In Parijs-Roubaix hoopt hij nog iets van zijn voorjaar te maken.

Dwars door Vlaanderen 2023

In de jaren 2016, 2017 en 2018 behoorde Greg Van Avermaet tot de drie topfavorieten voor iedere keienkoers. Tot Mathieu van der Poel, Wout van Aert en later Tadej Pogacar hun intrede deden. "De koers wordt veel sneller geopend door Van Aert, Van der Poel en Pogacar. Daarom moeten de andere renners nóg vroeger anticiperen."

Met zijn erelijst met onder meer Parijs-Roubaix, Gent-Wevelgem en de olympische wegwedstrijd erop is Van Avermaet zijn carrière al meer dan geslaagd. Alleen er rijden ook hele sterke renners rond die nog amper iets op hun palmares hebben staan. "Ik heb echt medelijden met renners zoals Stefan Küng of Valentin Madouas. Zij rijden ook steeds op een hoog niveau, maar vechten telkens voor een ereplaats. Dat moet frustrerend zijn."

Ronde

Küng en Madouas zijn steengoede renners, maar moeten het dus toch telkens weer afleggen tegen Van der Poel, Van Aert en Pogacar. "Er wordt dan al snel gezegd dat je niet goed genoeg bent, maar als je een top 10-plaats kan behalen, is dat toch ook al een heel straffe prestatie."

De Ronde van Vlaanderen was ook in het voordeel van De Grote Drie, aldus Van Avermaet. "In de Ronde merkte je dat het de hele dag nooit stil lag. Daardoor krijg je een extra snelle en lastige koers, wat opnieuw in het voordeel van die drie is, want zij hebben in het slot steeds een extra versnelling in huis waar de rest geen antwoord op heeft."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023