Van der Poel spreekt vader Adrie tegen: 'Duidelijk dat Van Aert niet de topfavoriet is'

Mathieu van der Poel blikt vooruit op het derde monument van het wielervoorjaar en vertelt dat zijn vormpeil wel oké is.

training session prior to the Paris-Roubaix 2023 -II

Mathieu van der Poel aast zondag in Parijs-Roubaix op revanche, na zijn tweede laatste in de Ronde van Vlaanderen. Ook Wout van Aert wil zondag knallen na zijn kater die hij opliep in Vlaanderens Mooiste. Vader Adrie van der Poel ziet hem zelfs als topfavoriet.

"Lachwekkend", reageerde Van Aert over die favorietenrol. Hij zou namelijk wat last ondervinden van zijn val in de Ronde van Vlaanderen. Ook Mathieu van der Poel gaat niet akkoord met de stelling van zijn vader, zo vertelde hij na de verkenning van de kasseistroken aan Sporza.

"Dat Wout niet dé absolute topfavoriet is, is wel duidelijk", klinkt het. Zelf voelt hij zich wel uitstekend. "De benen zijn vrij oké. In de Ronde en Scheldeprijs voelde ik me al vrij goed. De Ronde ligt me wel beter dan Roubaix, maar als ik dezelfde benen heb, moet ik mee kunnen doen voor winst."

Wie hij dan wel als favoriet ziet? "Bij Roubaix zijn er wat meer kanshebbers, omdat er wat geluk bij gemoeid is. Toch zijn het de namen die iedereen verwacht: ook Ganna, Küng, Pedersen, Asgreen en Lampaert denk ik meteen aan. Maar er kunnen meer renners de wedstrijd winnen."

Na Roubaix

Na Roubaix zet Van der Poel overigens een punt achter zijn voorjaar. "Mensen vergeten dat soms, maar ons seizoen duurt erg lang. Van het WK veldrijden tot Roubaix is bijvoorbeeld één blok".

Hij zal na Roubaix wat rusten, hoogtestages doen, waarna hij naar de Ronde van Zwitserland trekt. "Dat allemaal om op mijn best te zijn voor mijn volgende grote doel, de Tour."

Achtergrond
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023