De Vlaeminck ziet Van der Poel als grote favoriet en deelt anekdote: 'Ik trainde 400 kilometer op een dag'

Roger De Vlaeminck blikt vooruit op Parijs-Roubaix en heeft ook nog wat te vertellen over zijn eigen indrukwekkende voorbereiding op de Hel.

Paris-Roubaix Elite 2022

Mathieu van der Poel en Wout van Aert krijgen zondag in de Hel van het Noorden een herkansing nadat ze in de Ronde van Vlaanderen beiden geklopt werden door het wielerwonder Tadej Pogacar. Volgens Roger De Vlaeminck, zelf vier keer winnaar van Parijs-Roubaix en samen met Tom Boonen recordhouder, is Mathieu van der Poel zondag dé te kloppen man.

"In de Ronde van Vlaanderen zat Van der Poel eerst te ver van achteren en kreeg hij later pech, maar ik denk dat hij Parijs-Roubaix gaat winnen", vertelde 'Monsieur Paris-Roubaix' aan de Italiaanse sportkrant La Gazzetta Dello Sport.

"Van der Poel is explosiever dan Van Aert. Maar Roubaix past wel beter bij Van Aert. In de Ronde kreeg hij het steeds lastig op de Paterberg." Veel andere kanshebbers ziet De Vlaeminck niet. "Ganna mist de ervaring die volgens mij nog steeds heel belangrijk is."

400 kilometer op een dag

De Vlaeminck blikte uiteraard ook nog eens terug op zijn eigen tijd. Toen werd er veel harder getraind. "Het begon al voor de Ronde van Vlaanderen, dan reed ik de woensdag daarvoor al 300 kilometer, de dag erna nog eens 180 achter de auto en na de Ronde ging ik op de fiets terug naar huis. Op mijn gemak. Dat was beter voor het herstel dan een massage."

Na Gent-Wevelgem deed hij dat nog eens. "Ik trainde 400 kilometer op een dag, zodat ik richting Roubaix nog fit was na 200 kilometer."

Achtergrond
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022