Mads Pedersen noemt kritiek op Van Aert 'bullshit': 'Niet eenvoudig om een ster te zijn zoals hij'

Wout van Aert doet zondag een gooi naar zijn allereerste zege in Parijs-Roubaix en krijgt steun van ex-wereldkampioen Mads Pedersen.

Ronde van Vlaanderen 2023

Wout van Aert heeft het in de Ronde van Vlaanderen andermaal niet kunnen waarmaken en ook voor zondag ziet het er niet zo goed. Nadat Van Aert de kasseistroken in de Hel verkend had, gaf hij namelijk aan zich niet helemaal goed te voelen. Van Aert zou last hebben van een pijnlijke knie en ribben vanwege een val in de Ronde van Vlaanderen.

Er worden dan ook wat vraagtekens achter zijn naam gezet. Bovendien kreeg Van Aert de voorbije maanden al heel wat kritiek over zich heen. Veel analisten vinden dat er wel nog wat ontbreekt op zijn palmares. Mads Pedersen, die in de Ronde van Vlaanderen Van Aert wist te kloppen in de sprint om plek drie, begrijpt die vraagtekens niet en twijfelt geen seconde aan de kansen van Wout van Aert zondag.

Geen twijfel

"In de E3 zagen we al dat de grote drie van een heel ander kaliber zijn", vertelt de wereldkampioen van 2019 aan Het Nieuwsblad. "Ook in de Ronde was dat het geval. De media stellen zich vragen over Wout, maar ik denk niet dat er twijfel over hem mag bestaan. Hij is een van de beste renners ter wereld en presteert nog steeds erg goed."

Verder vertelt Pedersen dat het niet eenvoudig is om een ster te zijn zoals Wout van Aert. "Iedereen kijkt naar hem."

Dat er vraagtekens achter zijn naam staan? "Dat is werkelijk bullshit", zegt Pedersen. "Er mag niet aan hem getwijfeld worden. De media moeten hem wat meer krediet geven. Ik denk dat hij honderd procent klaar zal zijn voor zondag."

Achtergrond
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos ┬ę 2023