Deze Jumbo-Visma-ploeg moet Primoz Roglic aan de eindwinst in de Giro d'Italia helpen

Jumbo-Visma heeft de selectie voor de Giro d'Italia bekendgemaakt. Opvallende afwezige is Wilco Kelderman, die niet fit genoeg is.

Volta Ciclista a Catalunya - stage 7

Het speerpunt van de Nederlandse ploeg is natuurlijk Primoz Roglic, die samen met Remco Evenepoel als topfavoriet geldt in de eerste grote ronde van het jaar. De Sloveen won eerder dit jaar de Tirreno-Adriatico en Ronde van Catalonië en maakt van de Giro d'Italia zijn grote doel van dit jaar.

Hij krijgt een aantal sterke klimmers met zich mee. Normaal was Wilco Kelderman voorzien voor de Giro d'Italia, maar na diens valpartij tijdens de Tirreno-Adriatico kan hij niet starten. Hij wordt vervangen door iemand die op de rol stond/staat voor de Tour de France: superknecht Sepp Kuss.

De andere renners die een rol van betekenis kunnen spelen in de bergen zijn wereldkampioen tijdrijden Tobias Foss, de winnaar van de bergtrui van vorig jaar Koen Bouwman en talent Michel Hessmann. Ook Robert Gesink moet dat kunnen, maar de Varssevelder zal ook meegaan als wegkapitein.

Voor het vlakke heeft Roglic ook de steun van twee zeer sterke renners. Landgenoot en vriend Jan Tratnik zal de Giro d'Italia rijden, terwijl ook Edoardo Affini naar zijn thuisland afreist.

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023