Wuyts noemt Van der Poel man van het voorjaar: 'Schat het hoger in dan de prestaties van Pogacar'

Mathieu van der Poel won na Milaan-Sanremo ook Parijs-Roubaix. Volgens Michel Wuyts is de Nederlander de man van het voorjaar.

Paris Roubaix 2023 elite

Namens Het Laatste Nieuws analyseerde Michel Wuyts de koers en hij zag dat Van der Poel verdiend zegevierde in het noorden van Frankrijk. "Om Parijs-Roubaix te winnen heb je twee dingen nodig: meesterschap en geluk. Alpecin-Deceuninck heeft de juiste mensen op het juiste moment uitgespeeld. Ze hebben de perfecte race neergezet", vertelde de ex-commentator van Sporza.

Een belangrijke rol daarin was weggelegd voor een uitmuntende Jasper Philipsen, die zelf nog naar de tweede plek sprintte voor Wout van Aert. "Na vandaag moeten we concluderen dat Jasper Philipsen een toekomstige winnaar is van een monument. Hij is veel meer dan een sprinter. Hij heeft de motor om zo'n wedstrijd te winnen. Hij is dé verrassing van de dag."

Pogacar

Wie met een slecht gevoel terugkijkt op Parijs-Roubaix is Wout van Aert, die op Carrefour de l'Arbre lek reed en zo zijn kansen op de zege zag vervliegen. "Zonder leegloper had hij meegesprint om de zege. We gingen een sprint met twee gekregen hebben. Ik stel wel vast dat Van Aert de duimen moest leggen voor Philipsen, maar Philipsen kon meer recupereren en is intrinsiek sneller dan Van Aert."

Vanaf volgende week zien we een pak nieuwe renners in koers tijdens de Amstel Gold Race. Een periode in het voorjaar is afgesloten. "Het is duidelijk dat Van der Poel dé man van het klassieke voorjaar is. Het winnen van twee monumenten schat ik hoger in dan de prestaties van Pogacar. Ik ben er van overtuigd dat Van der Poel in de toekomst ook Luik kan winnen. De Ronde van Lombardije is een ander paar mouwen."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023