Mag Alaphilippe streep door Ardens drieluik trekken? 'Al zeker out tot Amstel Gold Race'

Pech blijft Soudal Quick-Step achtervolgen. Ook voor de resterende voorjaarsklassiekers ziet het er niet al te best uit.

Tirreno - Adriatico 2023 Stage 5

Ook in Parijs-Roubaix is Soudal Quick-Step er niet in geslaagd om het tij te doen keren. Integendeel, The Wolfpack kreeg in de Hel van het Noorden voortdurend af te rekenen met materiaalpech en valpartijen. Hun best geklasseerde renner? Tim Merlier op een 23e plaats...

"Het was één en al ellende", blikte een teneergeslagen Patrick Lefevere terug in een interview met VTM. "We dachten dat het ergste al voorbij was, maar dat was blijkbaar maar een voorspel. Veel slechter dan in Roubaix kon het niet. Ik voel me natuurlijk slecht. In zo'n koeren schitterden wij vroeger altijd. Door omstandigheden lijkt dat de laatste twee jaar niet meer te lukken.

Alaphilippe out t.e.m. Amstel

Dan maar proberen te redden wat er te redden valt in de Brabantse Pijl en de Ardennen. Of toch niet? "Dat is een magere troost. Trouwens, Davide Ballerini zal woensdag ook niet kunnen starten in de Brabantse Pijl door zijn val in Roubaix. En Julian heeft nog miserie met zijn knie na zijn val in de Ronde van Vlaanderen. Die is al zeker out tot de Amstel Gold Race. De jongens van het Baskenland zullen het woensdag moeten doen."

Gelukkig is er nog wereldkampioen Remco Evenepoel. "Als we Luik-Bastenaken-Luik winnen is het voorjaar alsnog geslaagd", aldus Patrick Lefevere.

Achtergrond
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023