Stijn Steels pleit voor parkoerswijziging Parijs-Roubaix: 'Het is een schande voor de koers'

Het Bos van Wallers krijgt de nodige kritiek te verduren na Parijs-Roubaix, Stijn Steels is geen fan.

Parijs - Roubaix 2011

Het Bos van Wallers is één van de voornaamste scherprechters op het parkoers van Parijs-Roubaix, de iconische vijfsterrenstrook levert altijd mooie beelden op. Desondanks is het ook een beruchte hindernis wegens de vele incidenten die daar ieder jaar plaatsvinden. Onder meer Dylan van Baarle was slachtoffer van een grote val op het belangrijke segment.

Zodoende is niet iedereen even groot fan van de Arenbergse kasseienstrook. Stijn Steels pleit in podcast 'De Tribune' van Sporza voor een parkoerswijziging in Parijs-Roubaix. "Elk jaar worden er carrières verwoest, ik ben ongelooflijk anti-Bos van Wallers", aldus de wielerprof van weleer.

Wat de 33-jarige Belg betreft voegt de door velen geliefde kasseienstrook weinig toe aan Parijs-Roubaix, als het aan hem ligt gaat het parkoers zo spoedig mogelijk op de schop. De kasseien liggen daar zo slecht dat het haast onmogelijk is om weg te rijden, het hoort niet thuis in een moderne wielerwedstrijd.

Hij benadrukt ook dat er grote gevaren zijn gebonden aan wijze waarop de profs over de kasseien dokkeren. "Een volledig peloton rijdt aan zestig kilometer per uur blind dat bos in. Als je dan valt, zijn breuken onvermijdelijk."

Steels is overigens niet van mening dat Het Bos helemaal verwijderd moet worden uit het parkoers en draagt een paar oplossingen aan. "Als de strook veder op in het parkoers ligt, heb ik daar meer begrip voor. Dan is de schifting al gemaakt. Je kan ook beslissen om de strook in omgekeerde richting op te rijden, dan beklim je de strook en voeg je een lastiger element toe."

Achtergrond
  • foto Wessel van Keuk en Cor Vos ©2011