Dit is ook Parijs-Roubaix: 'Hij vroeg of hij naar het toilet mocht, we hebben hem meteen binnengelaten'

Edvald Boasson Hagen zal zijn Parijs-Roubaix niet snel vergeten. Niet door zijn prestatie, maar wel door zijn avontuur onderweg.

Dwars door Vlaanderen 2023

Boasson Hagen streed in 2016 nog mee om de winst op de wielerbaan, maar dit jaar eindigde hij als 126ste. Op meer dan twintig minuten van winnaar Mathieu van der Poel. Toch zal hij de dag niet snel vergeten. Vooral vanwege een toiletbezoek tijdens de koers. Op Camphin-en-Pévele was de nood zo hoog dat de Noor een willekeurig gezin smeekte om naar het toilet te mogen in hun camper.

"De toprenners waren bijna allemaal gepasseerd en plots kwam er een renner aangestormd", vertelt Virginie, de vrouw en moeder in het gezin van de camper, aan Het Laatste Nieuws. "Hij vroeg vriendelijk of hij naar het toilet mocht. We zagen dat het behoorlijk dringend was en hebben hem meteen binnengelaten."

Al snel kwam Virginie erachter dat Boasson Hagen zijn behoefte aan het doen was in hun camper. "De kindjes vroegen een handtekening, maar daar had hij geen tijd voor. Hij gaf dan zijn bidon om ons te bedanken." Boasson Hagen had geen tijd, omdat hij nog streed tegen de tijdslimiet.

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023