Evenepoel over verhuizing naar Spanje: 'Monaco is niet de levensstijl die Oumi en ik ambiëren'

Remco Evenepoel verhuisde afgelopen winter van België naar Spanje, waar hij zich optimaal kan voorbereiden op zijn grote doelen.

Volta Ciclista a Catalunya - stage 7

In Procycling vertelt de wereldkampioen over de verhuizing en waarom hij voor Spanje gekozen heeft en niet voor bijvoorbeeld Monaco. "Monaco is niet de levensstijl die Oumi en ik ambiëren. We voelen ons goed bij wat meer down to earth. De streek rond Alicante is ook een prachtige regio. We zijn gevallen voor de combinatie van bergen en strand, twee verschillende werelden op één locatie. We hebben ons daar al enorm geamuseerd en mijn trainingen verlopen perfect."

Volgens de topfavoriet voor de Giro d'Italia is trainen rondom Calpe ideaal voor hem. "Calpe en zijn omgeving zijn voor een rennerstype als ik ideaal en aangenaam voor de basistraining. Dé klim van de streek is de Coll de Rates. Maar voor trainingen van zeven uur rijd ik richting Aidana. Calpe uitrijden is altijd een beetje druk, maar zodra je in het binnenland bent, is het rustig."

De verhuizing heeft rust gebracht, al heeft Evenepoel daar sowieso weinig moeite mee, vertelt hij. "Ik doe daar niets speciaals voor. Mijn sportieve leven probeer ik gescheiden te houden van mijn privéleven. Op stage met de ploeg is het druk met allerlei verplichtingen voor sponsors en media. Maar thuis draai ik de knop om. De trainingen blijven natuurlijk, maar niet alles draait dan om wielrennen."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023