Lotto-Dstny zeer tevreden met voorjaar Arnaud De Lie: 'We geven hem een 9 op 10'

Arnaud De Lie kwam in de grootste koersen nog een beetje te kort, maar liet zich knap zien in het klassieke voorjaar.

De Brabantse Pijl 2023 elite men

Het Waalse toptalent van Lotto-Dstny begon het voorjaar met een indrukwekkende tweede plaats in Omloop Het Nieuwsblad. Vooral op de Muur van Geraardsbergen maakte hij grote indruk. Nadien was het in Parijs-Nice, Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem een beetje minder. In Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl reed hij zich weer bij de eerste tien.

Bij Lotto-Dstny zijn ze zeer tevreden over hun poulain. CEO Stéphane Heulot vertelde over De Lie in Het Nieuwsblad. "Arnaud heeft fouten gemaakt maar nooit twee keer dezelfde. Hij mag die fouten maken, het belangrijkste is dat hij eruit heeft geleerd. Die fouten waren vaak ook het gevolg van een gebrek aan ervaring", aldus de Fransman. "Die ervaring kan hij alleen maar opdoen door wedstrijden te rijden. Ik denk aan Milaan-Sanremo. Hij was ziekjes, maar we wilden hem toch de koers laten rijden opdat hij de finale zou leren kennen."

Leren

Onder de streep geeft Heulot de veelzijdige De Lie een negen op tien. "Natuurlijk zijn er nog werkpunten. Zijn lekke banden in Parijs-Roubaix bijvoorbeeld, dat had alles te maken met zijn brute kracht en de daarbij horende manier van koersen. Hij zal meer moeten leren om op souplesse te rijden. Maar Arnaud heeft het voordeel van de jeugd."

De Lie is tenslotte nog altijd pas 21 jaar en dat beseft hij zichzelf ook terdege, stelt Heulot. "Ik heb hem dit voorjaar slechts één keer ontgoocheld gezien en dat was in Parijs-Nice, waar de lead-out niet liep zoals hij gehoopt had. Maar voor het overige was hij zich heel goed bewust van het feit dat hij veel meer reed om te leren dan om te winnen."

Nieuws
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos ┬ę 2023