Ploegmaat Sjoerd Bax denkt dat Pogacar Roubaix ooit gaat rijden: 'Hij vroeg al of ik pijn aan mijn handen had'

Sjoerd Bax werd dertiende in Parijs-Roubaix, maar zal komende zondag in de Amstel Gold Race weer in dienst rijden van Tadej Pogacar.

Paris Roubaix 2023 elite

Dat doet Bax met alle liefde. "Als ik als kopman start, rijd ik misschien top twintig maar zie je me verder de hele dag niet. Met Pogacar aan de start mag ik waarschijnlijk op kop rijden en kan het Nederlandse publiek me ook zien. Het is zijn eerste keer in de Amstel Gold Race", vertelt hij tegen In Het Wiel.

Dat hij start verrast Bax niet, want Pogacar blijkt bezig met het afstrepen van zijn bingokaart. Dus ook Parijs-Roubaix zal hij ooit rijden, verwacht zijn teamgenoot. "Als hij nu al zegt dat hij dan iets zwaarder moet staan... Na Parijs-Roubaix stuurde hij me ook al berichten of ik pijn had aan mijn handen en hoe het was geweest. Ik denk wel dat hij het ooit gaat doen."

Bax - die twee jaar geleden nog voor Metec uitkwam - heeft het naar zijn zin bij UAE Team Emirates. "Het is gaaf om met Pogacar te rijden. Je merkt het ook echt als hij erbij is. Iedereen is dan nog net een beetje meer gemotiveerd en je krijgt meer respect in het peloton. Naast de fiets is hij heel relaxt. Ik dacht: dat is misschien gemaakt. Maar hij is echt rustig en je zal nooit nerveus worden van 'm. Een hele fijne teamgenoot."

Nieuws
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023