Jumbo-Visma gaat samenwerken met cryptobedrijf: 'Deel sponsorbedrag uitgekeerd in Bitcoin'

Jumbo-Visma heeft er alweer een nieuwe (opvallende) sponsor bij: ze gaat in zee met bitcoin- en cryptobedrijf Coinmerce.

Wintertraining team Jumbo - Visma in Alicante 2023

Coinmerce is een Nederlandse cryptocurrency broker uit Aalsmeer, waar je een groot assortiment aan cryptovaluta kan kopen en verkopen. Vanaf heden wordt ze partner van zowel de wieler- als schaatsploeg van Jumbo-Visma. De samenwerking is best wel bijzonder. Op het debacle van Qhubeka met NextHash na ging nooit eerder een wielerteam in zee met een cryptobedrijf.

"We merken steeds meer dat onze doelgroep geïnteresseerd is in zowel crypto als sport", klinkt het bij Coinmerce CEO Jaap de Bruijn. "Samen willen we mensen op een prettige manier wegwijs maken op ons platform en op het gebied van cryptovaluta in het algemeen."

Ook bij Jumbo-Visma zijn ze dolenthousiast over hun nieuwe sponsor. "Onze samenwerking met Coinmerce past in de ontwikkeling die momenteel over de hele breedte van topsport gaande is", vertelt algemeen manager Richard Plugge.

"Nieuwe initiatieven en innovatieve bedrijven zoeken aansluiting bij sportploegen om zo een breed publiek te bereiken. Voor ons biedt het kansen om te blijven groeien en om ook in de toekomst de beste wielerploeg te kunnen zijn. De samenwerking tussen Coinmerce en Team Jumbo-Visma voelt natuurlijk, omdat bij ons beiden alles draait om een 'goede koers'. Je kunt winnen of verliezen, it's all in the game."

Opvallend: een deel van het sponsorbedrag zal uitgekeerd worden in Bitcoin. De hoogte van het sponsorbedrag zal dus afhangen van de koers van de cryptovaluta.

Risico's

Aan de cryptomarkt zijn veel risico's verbonden en daarom staat educatie centraal in de samenwerking tussen Coinmerce en Jumbo-Visma. De bedoeling is 'zoveel mogelijk inzicht geven in de risico’s en mogelijkheden van deze markt. Zo kan voorkomen worden dat mensen willekeurig hun geld stoppen in allerlei cryptomunten en hierbij wellicht veel geld verliezen.'

Achtergrond
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023