Eindelijk is het raak voor Vollering in Amstel Gold Race: 'Ik zal vanavond heel lekker slapen'

Demi Vollering heeft na twee tweede plaatsen eindelijk de Amstel Gold Race gewonnen. Ze bleef Lotte Kopecky en Shirin van Anrooij voor.

Amstel Gold Race 2023 women

In de voorgaande twee jaren moest Vollering haar meerdere erkennen in respectievelijk Marianne Vos en Marta Cavalli. Toen speculeerde ze op haar sprint, maar dit jaar had ze met Lotte Kopecky als teamgenote een andere rol in de ploeg. In de slotfase viel ze aan en vervolgens kon niemand Vollering nog terugpakken.

"Eindelijk! Ik kan het nog niet helemaal geloven geloof ik", was de eerste reactie van Vollering. "De hele ploeg was er vandaag. Mischa Bredewold brandde zich keer op keer op. Lorena Wiebes was goed. Lotte Kopecky erbij was ook ideaal. Ik kon aanvallen, terwijl ik de voorgaande jaren vertrouwde op mijn sprint."

Slechte weer

Na de laatste keer Cauberg viel Vollering in de uitloper op het ideale moment aan. "Ja, ik voelde dat dat het moment was om te gaan. Het lag helemaal uit elkaar na de Cauberg. Ik had mijn eigen tempo gereden. Het plan was om vervolgens even te wachten zodat de snelheid eruit zou gaan. En dan was het gaan. Ja, ik zal vanavond heel lekker slapen."

Ondanks het koude weer had Vollering op het einde nog een flinke aanval in de benen. "Ik heb de hele wedstrijd met mijn Gabba gereden. Ik bleef redelijk warm, maar had wel hele koude armen. Pas op het laatst heb ik mijn Gabba uitgedaan. Dat heeft me geholpen. Normaal ga ik ook goed om met de kou en dat hield ik de hele tijd in mijn achterhoofd."

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos ┬ę 2023