Evenepoel gaat Pogacar weerstand bieden in Luik: 'Zijn cijfers zijn goed, zijn gevoel is goed'

Het belooft een mooie strijd te worden komende zondag in Luik-Bastenaken-Luik tussen Remco Evenepoel en Tadej Pogacar.

Volta Ciclista a Catalunya - stage 7

Voor de wereldkampioen begint zondag het belangrijkste deel van zijn seizoen. Met eerst Luik-Bastenaken-Luik en niet veel later de Giro d'Italia. Hij komt komende donderdag terug van hoogtestage en bij Soudal Quick-Step kunnen ze de aanwezigheid van Evenepoel goed gebruiken. Ploegleider Geert Van Bondt tegen Het Laatste Nieuws: "Remco heeft goede trainingen gedaan, hij heeft kunnen doen wat hij wilde, hij komt met vertrouwen."

In de Ardennen zal hij wel moeten opboksen tegen Tadej Pogacar, die al het hele voorjaar domineert en vorig jaar niet meedeed aan Luik-Bastenaken-Luik. "Bij de ploeg zeggen we altijd dat er zes bovenuit steken in het peloton: Pogacar, Vingegaard, Roglic, Van Aert, Van der Poel en Remco. Als die mannen wegrijden, dan rijden ze weg. We zijn blij dat een van hen bij ons rijdt."

Ook Wilfried Peeters heeft er vertrouwen in dat Evenepoel in staat is om Pogacar het vuur aan de schenen te leggen. "Zijn cijfers zijn goed, zijn gevoel is goed. Ook de ploeg is goed. Bagioli, Van Tricht, Cavagna: we mogen tevreden zijn hoe ze in de Amstel gereden hebben. In Luik komen er nog wat jongens bij: Alaphilippe, Van Wilder... Remco zal een ploeg hebben die hem kan steunen."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023