Straffe dame: Elizabeth Deignan maakt rentree in Waalse Pijl na 2e zwangerschap

In september 2022 beviel ze nog van een zoon, woensdag verschijnt Elizabeth Deignan aan de start van de Waalse Pijl!

Paris-Roubaix 2021 Vrouwen

Verrassende naam bij de selectie van Trek-Segafredo voor de Waalse Pijl: Elizabeth Deignan maakt vroeger dan gepland haar comeback in het peloton, nadat ze in september vorig jaar voor de tweede keer mama werd van een zoontje dat de naam Shea kreeg. Aanvankelijk ging de 34-jarige Britse pas in de Vuelta terug een rugnummer opspelden.

Ze kondigde haar wederoptreden aan via een Instagram bericht en voegde er een foto samen met haar twee kinderen aan toe.

Deignan haar laatste wedstrijd dateert van oktober 2021, toen ze de The Women's Tour reed. Twee dagen eerder won ze de allereerste vrouweneditie van Parijs-Roubaix. In februari 2022 maakte ze bekend dat ze opnieuw zwanger was en dat seizoen niet meer in actie ging komen. Ze kon rekenen op de steun van haar team Trek-Segafredo, dat haar contract verlengde tot 2024.

Eerste comeback

'Lizzie' verwelkomde in 2018 ook al een dochter, Orla, en keert dus voor de tweede keer terug in het peloton. Haar eerste comeback was overigens een groot succes. Ze eindigde meteen zevende in Luik-Bastenaken-Luik. Een jaar Later won ze zelfs in La Doyenne en schreef ze ook La Course en de GP Plouay op haar naam.

Verder wist ze in 2015 de wereldtitel in Richmond te veroveren, door Anna van der Breggen te verslaan. Ook de Ronde van Vlaanderen en de Strade Bianche staan op haar palmares.

Dit seizoen zijn de Tour de France, die ze voor het eerst betwist, en het WK in Glasgow haar hoofddoel.

Nieuws
  • Photo Tim van Wichelen//Cor Vos © 2021