Wuyts zag dat Kopecky de sterkste was in Gold Race: 'Maar Vollering is haar mentaal de baas'

Demi Vollering won de Amstel Gold Race, maar volgens Michel Wuyts was nummer twee Lotte Kopecky zonder twijfel de beste in koers.

Amstel Gold Race 2023 women

Wuyts vertelt over de dameskoers van de Amstel Gold Race in de podcast Wuyts & Vlaeminck. "Ik heb gezien dat Kopecky beter was en dat Vollering harder op haar tanden moest bijten op de laatste keer Cauberg. En dat Vollering daarvoor consequent in het wiel zat van Kopecky. Je moet het nog altijd waarmaken, maar hier is vooraf uitgetekend wie moest winnen."

In dit geval Vollering, terwijl Wuyts stelt dat hij liever de beste ziet winnen. "Wie was de beste in Strade Bianche? Wie was zondag de beste? Je kunt er eindeloos over discussiëren. Maar wat mij opvalt is dat Vollering Kopecky mentaal de baas is. Dat Vollering haar na Strade Bianche meegeeft dat ze het beter hadden kunnen spelen. Na de Gold Race domineert Vollering haar lichaamstaal, Kopecky zoekt een soort bevestiging."

In Luik-Bastenaken-Luik heeft Vollering nog een kans, terwijl Kopecky zich op de piste gaat richten. "We hebben al een paar keer gezegd dat Kopecky de beste renster ter wereld is, maar het zou kunnen dat zich dat aan het einde van het voorjaar niet vertaalt in zeges. Dan wordt de vraag: moet ze voor een andere ploeg gaan rijden?"

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023