Dylan Teuns kan titel in Waalse Pijl niet verdedigen, ook deelname aan Luik is een vraagteken

Het is niet de periode van Dylan Teuns. Hij en zijn vrouw gingen onlangs uit elkaar, en ook sportief loopt het door ziekte nog niet.

Ronde van Vlaanderen 2023

Vorig jaar lachte het leven Dylan Teuns rond deze tijd toe. Met een krachtige explosie schreef hij de Waalse Pijl op zijn naam, terwijl hij in Luik-Bastenaken-Luik ook een van de beste renners in koers was. Hoe anders is het nu? Bij zijn nieuwe ploeg Israel-Premier Tech wil het namelijk nog niet echt vlotten.

Op privé vlak maakte Teuns onlangs bekend te gaan scheiden van zijn vrouw, terwijl hij net op dat moment ook sportief vierkant draait. Zondag moest hij de Amstel Gold Race door ziekte laten schieten, terwijl hij ook niet tijdig hersteld is om zijn titel in de Waalse Pijl te verdedigen.

Over Luik-Bastenaken-Luik is nog geen beslissing gemaakt, schrijft zijn ploeg op Twitter. "Die beslissing zal ergens in de komende dagen gemaakt worden." Bij Israel-Premier Tech missen ze ook Jakob Fuglsang in de heuvelklassiekers. In de Waalse Pijl gaan alle ballen op Michael Woods.

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023