Jumbo-Visma slaat grote slag met contractverlenging Vingegaard: 'Jonas past perfect bij ons'

Een grote slag voor Jumbo-Visma: Jonas Vingegaard staat vanaf nu tot en met 2027 onder contract bij de Nederlandse ploeg.

Baskenland 2023 stage 6

In 2019 tekende Jonas Vingegaard een eerste contract bij Jumbo-Visma. Op dat moment gold hij nog niet bepaald als toekomstig-Tourwinnaar, want de Deen bleef als belofte enigszins onder de radar. Jumbo-Visma zag wel veel potentie in Vingegaard en in rap tempo groeide hij uit tot een van de beste wielrenners ter wereld.

Het vorige contract van Vingegaard liep tot en met 2024, maar de ploeg was er alles aan gelegen om zijn contract zo snel mogelijk te verlengen. En voor de renner zelf was het ook geen moeilijke beslissing. "De ploeg en ik hebben een prachtig parkoers afgelegd. Jumbo-Visma heeft me geholpen om mezelf te ontwikkelen tot de renner die ik nu ben."

"Ik voel me hier thuis en waardeer de kwaliteiten van het team en de medewerkers enorm. Iedere dag dagen we elkaar uit om nog beter te worden en ik weet dat ik hier mijn volledige potentieel kan benutten. Ik kijk ernaar uit om mijn ontwikkeling hier voort te zetten en ben ervan overtuigd dat we samen een nog hoger niveau kunnen halen.”

Richard Plugge

Ook Richard Plugge was uiteraard in zijn nopjes met het langer vastleggen van de kopman. "Jonas past perfect bij ons: hij is leergierig en goed te coachen, maar drijft ons als ploeg ook tot het uiterste. Toen hij hier binnenkwam was hij een ongepolijste diamant. Samen met hem hebben we grote stappen gezet en hebben we ons uiteindelijk ontwikkeld tot Tourwinnaars. Op dat topniveau willen we blijven en daarin speelt Jonas een cruciale rol."

Nieuws
  • Photo: Miwa iijima/Cor Vos © 2023