📸 Ploegmakkers Evenepoel na monsterrit op El Teide: 'Hij mag nooit meer route uitkiezen!'

Remco Evenepoel is met zijn klimtrein op hoogtestage op de El Teide Vulkaan en dat zullen zijn ploegmakkers geweten hebben!

Remco Evenepoel is zich op het zonnige eiland Tenerife volop aan het voorbereiden op de Giro d'Italia, zijn grote doel dit seizoen. Louis Vervaecke, Ilan van Wilder, Fausto Masnada, Pieter Serry en Josef Cerny vergezellen de wereldkampioen daarbij.

De vulkaan kende zijn laatste uitbarsting in 1909, maar toch was het serieus zweten op El Teide. Evenepoel nam zijn ploegmakkers zaterdag mee voor een training van maar liefst 220 kilometer en 5000 hoogtemeters! Ze haalden een gemiddelde snelheid van 30.5 km/h en deden er 7 uur en 13 minuten over.

Evenepoel gaf onlangs aan dat hij zijn trainingen niet meer deelt op Strava. Zijn ploegmakkers doen dat wel nog. "Geef Remco nooit de kans om de route uit te stippelen", klonk het bij de Italiaan Masnada.Vooraleer Evenepoel een gooi doet naar de roze trui, staat hij zondag als titelverdediger aan de start in Luik-Bastenaken-Luik. Hij zal het opnemen tegen dat ander wielerfenomeen, Tadej Pogacar. In de Ronde van Italië, die op 6 mei van start gaat, wordt Primoz Roglic zijn voornaamste belager.

Pelotonpraat
  • Foto: Strava/Fausto Masnada