Lennard Kämna wint derde etappe in Tour of the Alps na spannende finale

Lennard Kámna heeft de derde rit in de Tour of the Alps gewonnen. De Duitser was de concurrentie te slim af na een spannende aankomst bergop. Aleksandr Vlasov werd tweede, Jefferson Cepeda eindigde als derde.

Tour of the Alps 2023 - stage-3

De derde rit van The Tour of the Alps was tevens de koninginnenrit. Het peloton werd vandaag van Brentoncio naar San Valentino gevoerd, de finish lag bovenop een loodzware slotklim van vijftien kilometer aan acht procent. In totaal stond deze etappe garant voor liefst 3000 hoogtemeters, een belangrijke dag in het klassement dus.

Vanuit de start reed er een omvangrijke kopgroep weg. Twaalf man koos vroegtijdig het hazenpad, de belangrijkste namen: Joe Dombrowski en Andrea Vendrame. Maar het vluchterscollectief kreeg niet voldoende ruimte op de slotklim en dus vochten de klassementsrenners ook om ritsucces.

Lennard Kämna van BORA-hansgrohe trok als eerste ten aanval vanuit de voorste regionen van het peloton. Deze uitval zette een wirwar aan demarrages in gang. Met nog drie kilometer te gaan was de laatst overgebleven vluchter, Joe Dombrowski, eraan voor de moeite.

Cepeda had ondertussen de oversteek gemaakt naar Kämna en kwam zodoende samen met de Duitser aan de leiding in de wedstrijd. Ondanks een uiterste krachtsinspanning van onder andere klassementsleider Tao Geoghegan Hart, bleven Cepeda en Kämna vooruit. Die laatstgenoemde bleek de beste in de laatste kilometer. Nadat Cepeda stilviel, legde Alekksandr Vlasov beslag op de tweede plaats in de daguitslag. Bora-hansgrohe eindigde dus eerste en tweede. De Colombiaanse klimgeit werd nog wel derde.

Geoghegan Hart liep vandaag geen averij op, na twee ritzeges in successie staat hij na dag drie nog altijd fier aan kop in het klassement. Donderdag staat het peloton andermaal een zware opdracht te wachten, er staan dan 4000 hoogtemeters op het menu.

Nieuws
  • Photo: Ivan Benedetto//SCA/Cor Vos © 2023